Toyota Landcruiser  

08Jan18    

Bospaden trotseren doe je met deze alleskunner van Toyota.


De vernieuwde versie van de iconische Land Cruiser is een krachtige 4x4 wagen, die goed kan worden ingezet voor wegen die moeilijk begaanbaar zijn. Zeker wanneer het Toyota model wordt uigerust met een offroad-pakket ben je verzekerd van een krachtige en wendbare terreinwagen, die heuvels en modder gemakkelijk overwint. Klinkt bekend voor dit type auto? Dat klopt, maar mede door het ladderchassis, dat voornamelijk wordt ingezet voor vrachtwagens en terreinauto's, onderscheidt de Toyota Land Cruiser zich van vergelijkbare modellen van andere merken. Het ladderchassis zorgt namelijk voor een grotere bodemvrijheid en een langere veerweg van de wielen dan 'normale' 4x4's.

Krachtig is de Toyota Land Cruiser natuurlijk altijd al geweest. Sinds zijn introductie in 1954 is het ladderchassis samen met de forse carrosserie kenmerkend geworden voor deze auto. Verschillende modellen zijn mede daardoor ontzettend succesvol gebleken; zo zijn in de afgelopen 65 jaar meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht van de Land Cruiser. Hoewel de focus in het huidige tijdperk natuurlijk ligt op de implementatie van vooruitstrevende technologieën, zijn ook de oudere Toyota Land Cruisers nog erg in trek. Met een beetje geluk vind je een goedkope oldtimer Land Cruiser of een jongere versie via Toyota occasions.

Tags: , , ,Gebruikers

Registreer of Login

Info

ABHD is het hi-res televisiekanaal van autoblog.nl. De beste autovideo's online te kijken in hoge kwaliteit.

Heb je een iPad, iPhone, iPod of whatever, abonneer je dan via iTunes of download de Autoblog App!

Zoeken

Tags

3-serie 911 aankoopadvies advertorial advies alfa-romeo amg audi autoblog autoshows autotrack babes blauw bmw cabrio casper-heij coupe ford funny geel geneve golf grijs hybride iaa marktplaats mercedes mijn-auto occasion opel parijs porsche renault rijtest rood sacha-prins suv tuning v8 vergelijkingen volkswagen volvo wit wouter-karssen zwart

Contact

Disclaimer. Mail naar [email protected]

Uitleg over stopzetten notificaties lees je hier.

Adverteren kan via Mannenmedia.